INTERIEUR

Meubels ontwerpen

Het laten uitwerken van een onderdeel of een groter gedeelte van een interieur behoort tot de diensten van B.engineering. Het maakt hierbij niet uit of het een klein of een groot onderdeel is. Grote objecten of onderdelen kunnen namelijk ook uitgewerkt worden. Het startpunt bij het meubels ontwerpen kan een idee of een concept zijn wat op papier staat. Verder is er de mogelijkheid om een kleine serie van het meubel of onderdeel te laten produceren. Dit kan als het product alleen in kleine aantallen gemaakt hoeft te worden of wanneer het een eerste serie betreft en daarna de uiteindelijke productie bij een fabrikant ondergebracht wordt. Bij de fabricage wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur, waaronder een freesmachine over vijf assen met een groot voetbed waarmee het mogelijk is om grote producten of onderdelen te vervaardigen.

De materiaalkeuze en het afwerkingsniveau kunnen natuurlijk in overleg doorgevoerd worden, omdat dit wellicht invloed heeft op de levertijd en de totale kosten. De wensen van de klant kunnen altijd besproken worden om te kijken of deze uitvoerbaar zijn. Zo is het ook mogelijk om in onderdelen van het interieur vlak glas te verwerken. Dit kan in eigen beheer uitgevoerd worden. De meubels of onderdelen kunnen desgewenst van elektronica of andere systemen voorzien worden. Ook hier is ruime kennis en ervaring voorhanden om dit tot een goed resultaat te brengen. Hierbij kan gedacht worden aan sensoren of besturing eenheden. Op deze manier is het mogelijk om via afstand aan te sturen.

De uitwerking en uitvoering van de betreffende onderdelen zullen in 3D CAD opgezet en uitgewerkt worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Solid Works als pakket. Door gebruik te maken van een 3D CAD pakket is het mogelijk om het geheel onder te verdelen in separate onderdelen voor de uiteindelijke fabricage, wat de verwerking efficiënter en dus de kosten lager maakt.

Maak kennis!

Erik Groot
Business Unit Director
Bel +31 (0)6 1529 4100
Erik.groot@b.engineering

Contactgegevens

B.engineering
Stökskesweg 11
5571 TJ Bergeijk
Nederland
Bel +31 (0)497 210 011
Info@b.engineering

© B.engineering • Stökskesweg 11 • 5571 TJ Bergeijk • Nederland • Tel: +31 (0)497 210011Info@b.engineering