MECHATRONICA

Mechatronica

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten of constructies is de combinatie van mechanica en elektronica niet meer weg te denken. Mechatronica is het ontwikkelproces waarbij integraal en optimaal een mechanisch systeem of product ontworpen wordt waarbij gebruik gemaakt wordt van bijbehorende regelsystemen. Deze regelsystemen die de constructies aansturen kunnen door B.engineering uitgevoerd worden. Verder kunnen deze regelsystemen volledig elektronisch uitgevoerd worden, maar het is ook mogelijk dat dit door een embedded computer aangestuurd wordt.

Naast aansturing en regeling van de systemen wordt er bij mechatronica gebruik gemaakt van sensoren voor het verzamelen en verwerken van data. Deze data kan verder toegepast worden om wijzigingen in het systeem door te voeren, maar ook om verder te verwerken in data analyse of aansturing via een applicatie. Zeker deze toepassingen nemen steeds verder toe en worden in meer producten, installaties of machines toegepast. Het komt meer voor in verschillende sectoren en niet meer alleen in een specifieke markt. Hierdoor is het juist van belang om in meerdere sectoren en marktsegmenten werkzaam te kunnen zijn. Zo kan de opgedane ervaring in een project of sector toegepast worden in andere mechatronica projecten.

Een segment waar in de komende jaren zeker veel ontwikkeling te zien zal zijn is die van robotica in combinatie met mechanica. Niet alleen bij gebruik in industriële toepassingen, maar ook als afzonderlijke producten of systemen. Juist hierbij is de combinatie met engineering van belang om tot de juiste oplossingen te komen.

De opzet en uitvoering van de aansturing van elektronica kan in eigen beheer gemaakt worden. Een project kan efficiënt doorlopen worden door de korte communicatielijnen en het interne overleg, zo kunnen we uiteindelijk de kosten laag houden.

Maak kennis!

Erik Groot
Business Unit Director
Bel +31 (0)6 1529 4100
Erik.groot@b.engineering

Contactgegevens

B.engineering
Stökskesweg 11
5571 TJ Bergeijk
Nederland
Bel +31 (0)497 210 011
Info@b.engineering

© B.engineering • Stökskesweg 11 • 5571 TJ Bergeijk • Nederland • Tel: +31 (0)497 210011Info@b.engineering