Banner Projecten
Opdrachtgever: Ossatec Benelux B.V.
Locatie: Uden, Nederland
Specialisme: Product design, Mechanical engineering
Periode: 06-2019 t/m 10-2020

Ossatec is marktleider in botgroei stimulatie: de genezing van botbreuken via hoogstaande technologie.

De botgroei stimulator werkte op een accu voorzien van niet oplaadbare batterijen. In het teken van duurzaamheid en kostenbesparing heeft B.engineering een oplader met bijbehorende elektronica voor de losse accu’s ontwikkeld.

Door de volledigheid in werkwijze van analyse tot eindproduct is het project aan B.engineering toevertrouwd. Belangrijke punten waar B.engineering rekening mee heeft gehouden zijn: het onderbrengen van de elektronica binnen de huidige afmetingen van de accu, het perfect mechanisch contact tussen de oplader en het bestaande koppel mechanisme en tot slot het vormgeven binnen de huisstijl van Ossatec.

Het project is voltooid in twee parallel lopende processen van zowel het design van de behuizing en de ontwikkeling van de oplader. In de eerste fases zijn ook een aantal zichtmodellen en prototypes gerealiseerd om gebruik, gemak en de werking te kunnen toetsen. Na een eerste versie testmodel, is de definitieve productversie naar wens gerealiseerd.

Meer informatie?

Voor meer informatie over B.engineering en onze mogelijkheden nodigen wij u graag uit voor een kennismaking bij ons op locatie. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

B.engineering | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0) 497 21 00 11 | E info@b.engineering Beng Linkedin Beng Twitter