Banner Projecten
Opdrachtgever: Visit Eersel
Locatie: Eersel, Nederland
Specialisme: Product design, Mechanical engineering
Periode: 7-2021 t/m 3-2022

In het Brabantse dorp Eersel is een 30 km lange fiets belevingsroute aangelegd. Aan wie de route volgt wordt het verhaal verteld van een hebzuchtige landheer uit Eersel. Tot op de dag van vandaag doolt de Gloeiige als spookverschijning in de omgeving van waar hij zijn misdaden heeft begaan.

B.engineering is de uitdaging aangegaan om het verhaal van de Gloeiige te visualiseren voor in openbare ruimtes, waarbij het van belang was dat dit op een onopvallende en bescheiden manier gepresenteerd werd. Dit is gedaan door langs de route kunst objecten en interactieve elementen te plaatsen. Deze objecten nemen fietsers mee in het tragische verhaal van de Gloeiige. Aan de route staan verhalende zuilen, heimelijke fluisterpalen en een verchroomd beeld van de Gloeiige.

Gedurende dit project hebben B.engineering en Bruns nauw samengewerkt. Waarbij B.engineering verantwoordelijk was voor het ontwerp en de engineering van de objecten en Bruns deze heeft gerealiseerd en installeert op locatie.

Meer informatie?

Voor meer informatie over B.engineering en onze mogelijkheden nodigen wij u graag uit voor een kennismaking bij ons op locatie. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

B.engineering | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0) 497 21 00 11 | E info@b.engineering Beng Linkedin Beng Twitter