Banner Projecten
Opdrachtgever: EWS
Locatie: Eindhoven, Nederland
Specialisme: Mechanical engineering
Periode: 9-2021 t/m 10-2021

De Early Warning Scan (EWS) is een nieuwe screeningsmethode voor borstkanker die, in tegenstelling tot de huidige methode, geschikt is voor vrouwen van alle leeftijden.

Met de EWS scanner is men in staat om onregelmatigheden in de borstweefsel op een vrouwvriendelijke en contactloze manier in beeld te brengen, zonder gebruik te maken van röntgenstraling. Dit gebeurt met behulp van 52 kleine camera’s, 48 kleine projectoren en door EWS zelf ontwikkelde software. Hiermee wordt een gedetailleerde 3D scan van de borst gemaakt die diepgaand geanalyseerd wordt met behulp van geavanceerde AI technieken.

B.engineering heeft op basis van het EWS concept het technisch ontwerp van de behuizing ontwikkeld en zijn we verantwoordelijk geweest voor de realisatie van het mechanisch deel van het alpha-prototype.

Door de wens van de klant om het alpha-prototype te kunnen presenteren tijdens het YvYa event 2021 zorgde dit voor een extra uitdaging die we met veel plezier zijn aangegaan. Het project is in zeer korte tijd, binnen vijf weken, samen met de klant gerealiseerd. Resulterend in een geweldig technisch prototype met maximale impact.

Meer informatie?

Voor meer informatie over B.engineering en onze mogelijkheden nodigen wij u graag uit voor een kennismaking bij ons op locatie. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

B.engineering | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0) 497 21 00 11 | E info@b.engineering Beng Linkedin Beng Twitter