Banner Projecten
Opdrachtgever: Atlas Technologies B.V.
Locatie: Helmond, Nederland
Specialisme: Mechanical engineering, Prototypebouw
Periode: 08-2018 t/m 11-2018

De Lightyear One is een uitstekend efficiënte elektrische auto die door geïmplementeerde Solar panels weinig stroom verbruikt.

B.engineering heeft de engineering en uitvoering van het 1:1 buisframe model van de Lightyear One gerealiseerd. Dit model was noodzakelijk om de onderscheidende kracht van de Solar Panels ten opzichte van elektrische auto’s kenbaar te maken aan het publiek.

Door de ervaring in het realiseren van modellen op ware grootte is het project volledig toevertrouwd aan B.engineering. Alle uitdagingen binnen dit project zijn met beide handen aangepakt. Zo is de vormgeving in een buis frame model omgezet, waarbij de outline zichtbaar is en de details onherkenbaar. Het model is bijna geheel opgebouwd uit enkelvoudig gekromde buizen.

B.engineering heeft gewerkt vanuit een rendering naar een 3D model, waarna de buizen in vorm zijn gebracht en middels een lasmal in elkaar zijn gelast tot het uiteindelijke 1:1 buisframe model.

Meer informatie?

Voor meer informatie over B.engineering en onze mogelijkheden nodigen wij u graag uit voor een kennismaking bij ons op locatie. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

B.engineering | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0) 497 21 00 11 | E info@b.engineering Beng Linkedin Beng Twitter