PROTOTYPE

Prototype

In de fasering van een ontwikkelproces kunnen er een aantal momenten zijn waarop er een prototype of zichtmodel gemaakt moet worden. Zo kan er bij de engineering een moment zijn waarbij er een zichtmodel gemaakt moet worden om assemblage van verschillende onderdelen op maatvoering te controleren. Ook kan er een totaal prototype gemaakt worden waarbij verschillende onderdelen en componenten samengevoegd moeten worden. Dit heeft als doel om de assemblage te beoordelen en te zien of er nog aanpassingen of wijzigingen doorgevoerd moeten worden die het geheel bijvoorbeeld eenvoudiger maken om alles in elkaar te zetten. Ook het beoordelen van een detailontwerp maakt hier vaak onderdeel van uit.

Een kleine serie van een zichtmodel ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer de serie voor marketing doeleinden of voor het uitvoeren van eventuele eerste gebruikerstesten nodig is. Ook deze kleine serie kan als eerste voorserie gezien worden voordat de feitelijke productie opgestart wordt.

De zichtmodellen kunnen met 3D print technologie gemaakt worden waarbij er verschillende kunststoffen verwerkt kunnen worden. Metalen onderdelen door middel van 3D print technologie vervaardigen is ook mogelijk. De uitvoering hiervan kan door B.engineering verzorgd worden, maar ook grote zichtmodellen of prototypes als eerste model kunnen gefabriceerd worden. Dit kan van een niet werkend model tot een volledig functioneel zichtmodel waarbij alle componenten geïntegreerd zijn en alle functies hebben die bij het uiteindelijke product of machine gevraagd worden. Deze prototypes zullen dan de uiteindelijke uitvoering zo dicht mogelijk benaderen. De definitieve uitvoering kan namelijk pas wanneer deze met de uiteindelijke productie- en assemblagetechnieken zal worden gemaakt.

Ook prototypes die uit verschillende materialen opgebouwd zijn kunnen gemaakt worden. Voor de meeste materialen kunnen we dit in house uitvoeren. Als dit niet het geval is zullen deze onder beheer uitgevoerd worden waarbij natuurlijk ook de projectbegeleiding en het volgen van het totale budget bij B.engineering in beheer blijft. Op deze manier is er een aanspreekpunt voor het gehele project.

Maak kennis!

Erik Groot
Business Unit Director
Bel +31 (0)6 1529 4100
Erik.groot@b.engineering

Contactgegevens

B.engineering
Stökskesweg 11
5571 TJ Bergeijk
Nederland
Bel +31 (0)497 210 011
Info@b.engineering

© B.engineering • Stökskesweg 11 • 5571 TJ Bergeijk • Nederland • Tel: +31 (0)497 210011Info@b.engineering