USER INTERFACE

User interface

Het komt steeds vaker voor dat installaties, producten of systemen via een verbinding aan elkaar gekoppeld worden. Dit is mogelijk doordat er sensoren of elektronica toegepast is die een verbinding met elkaar aangaan. De uiteindelijke aansturing van het product of het systeem vindt via een user interface plaats. Deze user interface is de grafisch vormgegeven omgeving waarmee de verschillende apparaten met de gebruiker kunnen communiceren. Dit werkt in twee richtingen. De gebruiker kan hiermee de installatie, het systeem of het product bedienen en aansturen, maar hier wordt ook informatie aan de gebruiker verstrekt.

De user interface kan een fysiek apparaat zijn, maar tegenwoordig is dit veelal een computerprogramma of een besturingssysteem. Het kan ook een applicatie of een webpagina zijn. Wanneer een user interface via een applicatie of een webpagina aangestuurd wordt zal deze volledig grafisch zijn. Dit kan B.engineering ook laten uitvoeren. Er zijn dan korte overlegstructuren met engineering en elektronica, omdat de user interface veelal ingebouwd aangestuurd moet worden. Een nauwe samenwerking is dan noodzakelijk om het geheel goed te laten functioneren.

Als er in een project een grafische uitdrukking is die onderdeel uitmaakt van het gehele project zal B.engineering dit volledig intern uitvoeren. Hierbij moet dan gedacht worden aan een tekst , logo, bedrukking of bedieningspaneel. Als deze direct op het product of installatie aangebracht moet worden, kan dit bijvoorbeeld door middel van de zeefdruk techniek. Combinaties van technieken zijn hierdoor ook mogelijk, zoals een grafisch deel via een scherm en een deel via zeefdruk. Dit kan bijvoorbeeld al via lasertechnieken weergegeven worden.

Maak kennis!

Erik Groot
Business Unit Director
Bel +31 (0)6 1529 4100
Erik.groot@b.engineering

Contactgegevens

B.engineering
Stökskesweg 11
5571 TJ Bergeijk
Nederland
Bel +31 (0)497 210 011
Info@b.engineering

© B.engineering • Stökskesweg 11 • 5571 TJ Bergeijk • Nederland • Tel: +31 (0)497 210011Info@b.engineering